SK Kuala Berang PDF Print E-mail
Written by MOHD FAIZAL AZMI   
Monday, 09 July 2012 05:39

 

Staf sahaja

Sepintas Lalu

Seperti mana generasi muda sedar akan Hari Kemerdekaan tanggal 31 Ogos setiap tahun, maka begitu jugalah mereka akan sedar akan penting tarikh 16 September dalam lipatan sejarah Malaysia melalui penghayatan yang selayaknya untuk Hari Malaysia. Jangan biarkan generasi muda terus dilupakan tentang sejarah Malaysia yang dipenuhi dengan warna-warni perjuangan generasi terdahulu. Penghargaan yang setimpal harus diraikan untuk peristiwa-peristiwa penting dalam sejarah Malaysia yang membentuk Malaysia seperti yang kita lihat hari ini. Melalui kesedaran sejarah, maka generasi muda akan mampu menghayati nilai sebenar Malaysia.

Pada malam (30 ogos 2016) ini di SMKLB akan mengadakan pelbagai aktiviti sebelum Sambutan Ambang Merdeka, semua pelajar dan guru SMKLB terlibat. RASIONAL Program Sambutan Ambang Merdeka 2016 di SMKLB adalah untuk meningkatkan semangat patriotik dan perasaan tanggungjawab terhadap keamanan dan kebebasan Negara dalam kalangan warga sekolah sebagai warganegara Malaysia.

Klik sini untuk gambar

Antara pengisian program Semarak Kemerdekaan Ke-59 hari ini ialah pertandingan membuat kolaj bertemakan bertemakan "sehati sejiwa". Pertandingan ini disertai oleh murid-murid tingkatan 1, 2 dan 4. Peserta bebas memilih bahan yang bakal dijadikan kolaj dan ianya dilaksanakan mengikut kumpulan yang dipilih. Banyak lagi aktiviti yang akan diadakan bagi menyemarakkan lagi semangat sehati sejiwa. Jangan lepaskan peluang dan tunjukkan semangat sayangkan negara.

Klik Sini untuk Gambar

Seramai 25 orang pelajar daripada tingkatan 4 SMKLB ini akan menghadiri program SETIU TRENGLISH PARLIAMENTARY CAMP 2016 pada 22 sehingga 24 ogos 2016 yang bertempat di Tanjung Demong Beach Resort.

Sama ada dalam dunia persekolahan atau dalam dunia pekerjaan, kemahiran bertutur amat penting. Sungguhpun sekolah merupakan institusi yang mengajar kemahiran tersebut, latihan dan ujian bagi menilai keberkesanan pengajaran tersebut memerlukan pelajar bertutur secara berkesan. Oleh itu, kemahiran bertutur yang baik dan berkesan diperlukan di bangku sekolah lagi. Semoga mereka dapat memperoleh keputusan yang cemerlang dalam pentaksiran tersebut

Tiada jalan pintas untuk kejayaan, ini adalah perkara pertama yang anda harus ingat. Keputusan peperiksaan yang baik akan memberikan anda keyakinan untuk berjaya dalam kehidupan anda dan ia akan membuka peluang yang lebih luas untuk memilih kerjaya anda pada masa yang akan datang. Oleh itu, belajarlah bersungguh-sungguh untuk lulus dengan cemerlang. Selamat Menduduki Peperiksaan Percubaan SPM 2016.

Sambutan Bulan Kemerdekaan merupakan satu sambutan yang diadakan di seluruh negara sempena merayakan tahun-tahun kemerdekaan yang telah dikecapi oleh negara di samping mengingati jasa tokoh-tokoh kemerdekaan negara ini. Sambutan ini secara tidak langsung menyemai dan menanam perasaan cinta akan negara dalam kalangan rakyat negara ini dan sekaligus mengingatkan rakyat agar mengisi  kemerdekaan ini dengan perkara-perkara positif kearah kemajuan dan pembangunan negara. Kemerdekaan ini juga perlu dijaga agar penjajahan tidak berulang kembali di bumi tercinta ini. Aktiviti yang dilaksanakan adalah Pertandingan Keceriaan Kelas, Keceriaan Asrama Pertandingan Kolaj, Mendeklamasikan Sajak, Tayangan Filem Kemerdekaan, Sambutan Ambang Merdeka, Solat Hajat, Kuliah Maghrib, Pertandingan Doodle, Perasmian Penutup, Ceramah Kemerdekaan dan Kuiz Spontan

Waktu Sekarang

Ulti Clocks content

Takwim Semasa

S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday145
mod_vvisit_counterYesterday620
mod_vvisit_counterThis week2038
mod_vvisit_counterLast week5676
mod_vvisit_counterThis month22760
mod_vvisit_counterLast month39933
mod_vvisit_counterAll days1719510

We have: 7 guests online
Your IP: 54.82.13.49
 , 
Today: Sep 28, 2016