SK Kuala Berang PDF Print E-mail
Written by MOHD FAIZAL AZMI   
Monday, 09 July 2012 05:39

 

Staf sahaja

Sepintas Lalu

Klik Sini Untuk Surat

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan majlis restu ilmu dan solat hajat perdana PT3 2015. Sehubungan dengan itu, besarlah harapan kami agar guru-guru SMKLB menghadirkan diri ke Majlis Restu Ilmu dan Solat Hajat, manakala ibu bapa / pengaja menghadirkan diri ke Majlis Solat Hajat. Kerjasama daripada pihak tuan/puan didahului dengan ucapan terima kasih.

 

Transformasi minda masyarakat dari segenap lapisan perlu dilaksanakan bagi mengatasi isu penjanaan sisa pepejal yang terus meningkat setiap tahun akibat pertambahan jumlah penduduk dan pembangunan yang semakin rancak. menyedari hakikat ini, SMK (Elit) Lembah Bidong dengan kerjasama SWCorp telah bersepakat menganjurkan Karnival iRecycle 2015. Hal ini bagi memastikan mesej pengurusan sisa pepejal dan amalan kitar semula dapat diterima oleh para pelajar, guru dan komuniti sekitar dengan lebih terancang dan berkesan akan kepentingan penjagaan kebersihan persekitaran dan membudayakan aktiviti kitar semula dalam kehidupan seharian.

Umat Islam seluruh dunia menyambut Hari Raya Aidiladha, sebagai suatu lambang kegembiraan meraikan kejayaan sebilangan saudara seagama mengerjakan ibadat haji di Makkah. Hari Raya Aidiladha juga kemuncaknya adalah dengan melaksanakan ibadat korban iaitu penyembelihan binatang ternakan. SMKLB telah mengadakan penyembelihan empat ekor lembu bagi melaksanakan ibadah ini dan seumpamanya bertujuan mendekatkan diri kepada Allah SWT dan juga mengeratkan tali silaturrahim sesama Islam.

Klik Sini Untuk Tentatif Program

Untuk makluman pihak tuan/puan, pihak sekolah akan mengadakan Majilis Temu Murni untuk pelajar tingkatan 3 dan tingkatan 5 dan majlis tersebut akan diadakan seperti ketetapan berikut. Semoga kehadiran tuan/puan diharap dapat memberi impak yang besar ke atas pencapaian akademik anak-anak tuan/puan.

Program ini bertujuan untuk menyalurkan maklumat dan pencapaian akademik peperiksaan percubaan tingkatan 3 dan 5. Dalam majlis itu ibubapa berkesempatan untuk berbincang dengan guru-guru SMKLB yang mendidik anak mereka dan mengetahui tentang perkembangan pelajar dalam pencapaian akademik.

Klik Sini Untuk Surat

Untuk mencapai hasrat ini, pihak sekolah amat berharap sekiranya tuan/puan dapat menyumbangkan kepada pihak sekolah sembangan berbentuk seperti berikut.

1. Banner dengan ungkapan-ungkapan motiwasi

2. Kepakaran dalam bidang tertentu sebagai PdP tambahan

3. Peralatan atau kewangan


Matlamat mengadakan aktiviti senamrobik ini adalah untuk melahirkan generasi murid yang cergas dan sihat, dan membudayakan senaman sebagai amalan yang rutin sepanjang kehidupan mereka. Menerusi senamrobik, setiap murid akan tertarik untuk melakukannya kerana senaman ini dilakukan dengan iringan muzik beserta dengan gaya senaman yang dapat menyihatkan tubuh badan. Di samping itu, aktiviti senamrobik ini juga bertujuan membina keyakinan diri murid supaya yakin melibatkan diri di dalam aktiviti cergas seperti senamrobik dan sukan.

Kiik Sini Untuk Gambar

Waktu Sekarang

Ulti Clocks content

Takwim Semasa

S M T W T F S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday513
mod_vvisit_counterYesterday1650
mod_vvisit_counterThis week24424
mod_vvisit_counterLast week34281
mod_vvisit_counterThis month45336
mod_vvisit_counterLast month150477
mod_vvisit_counterAll days1218427

We have: 9 guests online
Your IP: 54.159.52.197
 , 
Today: Oct 09, 2015