SK Kuala Berang PDF Print E-mail
Written by MOHD FAIZAL AZMI   
Monday, 09 July 2012 05:39

 

Staf sahaja

Sepintas Lalu

Menerusi program ini yang diadakan pada 14-28 April 2016, diharapkan wujud pengkongsian ilmu di antara pelajar-pelajar sekolah ini dan sekolah sekolah yang terlibat dari segi kaedah, memperolehi ilmu, teknik belajar yang berkesan dan seterusnya mencipta pengalaman untuk mencapai kecemerlangan. Terima kasih diucapkan kepada SM Imtiaz Yayasan Terengganu Besut (IBEST) dan SM Agama Atas Sultan Zainal Abidin (SMAAZA) di atas kerjasama anda.

 

kilk Sini Untuk Gambar

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Program Pembudayaan Kebersihan dan Kitar Semula Tadika dan Sekolah Peringkat Negeri Terengganu 2016 dengan kerjasama SW Corp dan JPN Terengganu pada ketetapan seperti berikut.

 

Kilik Sini Untuk Gambar

SMK Lembah Bidong telah ditubuhkan pada tahun 2005 dan pada tahun 2016 genaplah 12 tahun penubuhan sekolah ini. Selaras dengan kematangan sekolah ini, Festival Dasawarsa telah dirancang sebagai meraikan penubuhan Le'BEST yang telah mencapai usia melebihi 10 tahun. Aktiviti yang dijalankan ialah seperti pameran Schoolwide Enrichment Model (SEM), pameran dari agensi-agensi kerajaan dan swasta, petandingan antara kelab dan persatuan, pertandingan di bawah kelab sukan dan permainan, pertandingan kawad kaki, pertandingan drum battle, pertandingan drama bahasa inggeris, ceramah, gerai jualan dan banyak lagi. Melalui aktiviti ini, dapat melibatkan ramai pelajar desamping dapat menambah pengetahuan para pelajar serta boleh mengeratkan hubungan antara warga sekolah dengan komuniti.

Dalam sistem pendidikan negara penekanan terhadap pemupukan disiplin diri amat diutamakan. Melaluinya akan lahirlah generasi yang sempurna dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani. Selaras dengan hasrat pendidikan negara, maka perancangan teliti adalah perlu bagi memastikan sekolah melahirkan anggota masyarakat yang mempunyai sahsiah diri dan bersedia memikul tanggungjawab terhadap masyarakat dan negara pada masa depan.  Bertepatan dengan ini, SMK Lembah Bidong telah merangka  Bulan Pemantapan Disiplin peringkat sekolah sebagai suatu usaha untuk memantapkan disiplin pelajar terutamanya berkaitan kebertanggungjawaban terhadap amanah yang perlu dipikul oleh para pelajar bagi menghasilkan kecemerlangan dalam hidup

Klik Sini Untuk Gambar

Terdapat empat objektif program ini, iaitu mengisi masa lapang murid selepas peperiksaan hujung tahun, menggerakkan program/aktiviti galakan membaca, memupuk minat membaca secara berterusan dan menjadikan PSS sebagai tempat rujukan bahan bacaan dan memperkukuhkan kemahiran maklumat dalam kalangan murid.

Klik Sini Untuk Gambar

Matlamat Program NILAM Pusat Sumber Sekolah SMKLB adalah seiring dengan matlamat di peringkat Kebangsaan iaitu membina tabiat membaca yang berkekalan dalam kalangan murid dan meningkatkan kuantiti dan kualiti prestasi akdemik murid-murid dan sekolah.Persekitaran Pembelajaran Maya Frog (VLE) adalah satu sistem pembelajaran berasaskan web yang menyerupai dunia pembelajaran sebenar dengan mengintegrasikan konsep pendidikan konvensional dengan kaedah maya. Sebagai contoh, guru-guru dapat memberi tugasan, ujian dan menyemak tugasan secara maya, sementara pelajar dapat menghantar tugasan dan menyemak markah menerusi VLE. Ibu bapa boleh berkomunikasi dengan pihak sekolah manakala pentadbir sekolah boleh menguruskan kalendar sekolah dan mewar-warkan notis sekolah melalui internet.

Klik Sini Untuk Surat Jemputan

Klik Sini Untuk Gambar

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Majlis Kecemerlangan Pelajar dan Mesyuarat Agung PIBG kali ke-12 2016. Sehubungan dengan itu, besarlah harapan kami agar tuan/puan dapat hadir bersama-sama ke majlis tersebut.

Waktu Sekarang

Ulti Clocks content

Takwim Semasa

S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday826
mod_vvisit_counterYesterday1079
mod_vvisit_counterThis week2268
mod_vvisit_counterLast week12400
mod_vvisit_counterThis month1905
mod_vvisit_counterLast month30902
mod_vvisit_counterAll days1557832

We have: 9 guests online
Your IP: 54.196.177.48
 , 
Today: May 04, 2016