SK Kuala Berang PDF Print E-mail
Monday, 09 July 2012 05:39

Staf sahaja

Sepintas Lalu

Tidak terasa kali ini sudah memasuki bulan suci ramadhan, dimana setiap umat manusia beragama islam diwajibkan untuk menjalankan ibadah puasa. Di bulan yang penuh ampunan dan kebaikan ini marilah kita sebagai umat islam selalu bersyukur kepada Allah SWT karena telah diberikan kesihatan dan rahmat-Nya sehingga pada tahun ini boleh menjalankan ibadah puasa di bulan suci ramadhan dengan keadaan sihat wal’afiat. Kami warga SMKLB mengucapkan selamat menjalankan ibadah puasa.

Klik Sini Untuk Gambar

Kepala Sekolah SMP Negeri 2 Maros Sulawesi Selatan dan Pengetua SMK Lembah Bidong, Setiu, Terengganu. Pada tanggal 1 Jun 2016 menyetujui untuk mengadakan hubungan kerjasama dalam School Sister pada kedua sekolah tersebut.

Kilik Sini Untuk Gambar

Hari Guru di Malaysia disambut pada 16 Mei setiap tahun sebagai penghargaan kepada para guru. Tema samabutan Hari Guru pada tahun 2016 ialah "Guru Pembina Negara Bangsa".

Sambutan meraikan hari lahir warga asrama SMK Lembah Bidong, merupakan satu program yang dicadangkan oleh pihak Jawatan kuasa Asrama sebagai meraikan ke seluruhan warga asrama sekolah ini sempena hari ulang tahun kelahiran. Program ini akan dianjurkan melalui dua fasa iaitu, setiap 6 bulan sekali bermula bulan 1 hingga bulan 6 dan bulan 7 hingga bulan 12. Semoga melalui program sebegini dapat mengerat kan hubungan sesama penghuni asrama dan warden  serta pengurusan sekolah.

SMK Lembah Bidong mencipta sejarah tersendiri, muncul sekolah pertama di daerah ini menubuhkan Kelab Aeronautik dengan galeri aeronautik sendiri. Guru penyelarasnya, En. Rusli bin Abd Ghaffar berkata, penubuhan kelab itu menjadi satu entiti ko-kurikulum yang memberi pendedahan intensif kepada ahli kelab mengenai ilmu berkaitan teknologi dan kerjaya dalam bidang penerbangan.

Menerusi program ini yang diadakan pada 14-28 April 2016, diharapkan wujud pengkongsian ilmu di antara pelajar-pelajar sekolah ini dan sekolah sekolah yang terlibat dari segi kaedah, memperolehi ilmu, teknik belajar yang berkesan dan seterusnya mencipta pengalaman untuk mencapai kecemerlangan. Terima kasih diucapkan kepada SM Imtiaz Yayasan Terengganu Besut (IBEST) dan SM Agama Atas Sultan Zainal Abidin (SMAAZA) di atas kerjasama anda.

kilk Sini Untuk Gambar

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Program Pembudayaan Kebersihan dan Kitar Semula Tadika dan Sekolah Peringkat Negeri Terengganu 2016 dengan kerjasama SW Corp dan JPN Terengganu pada ketetapan seperti berikut.

Waktu Sekarang

Ulti Clocks content